Richard Branson, grunnleggeren av Virgin som inneholder mer enn 360 ulike bedrifter, er opptatt av å drive global næringsvirksomhet på en bærekraftig måte. I hans bok «Skap din egen suksess» forteller han om Virgin-tilnærmingen Gaia-kapitalismen.

  • Gjør verden til et bedre sted
  • Dra din del av lasset
  • Innta et langsiktig perspektiv
  • Tenk alltid på ringvirkningene av handlingene dine
  • Store seire består av mange små slag
  • Reis de store spørsmålene, de forsvinner ikke
  • Forstå situasjonen før du bestemmer deg for om -og hvordan du skal slåss
  • Mist aldri målet av syne
  • Hvis noe er galt, få det ordnet

Slik starter kapittel 9, i Richard Bransons bok «Skap din egen suksess«.

Bransons engasjement startet for fullt da han i 2006 fikk besøk av Al-Gore, som kom for å fortelle om global oppvarming. Dette ble en vekker som fikk ringvirkninger. Etter møtet samlet Branson nøkkelpersoner i Virgin og begynte å legge planer for hvordan de skulle drive sine virksomheter på en mer bærekraftig måte. De kalte den nye Virgin tilnærmingen til driften Gaia-kapitalisme til ære for James Lovelock og hans revolusjonære vitenskapelige perspektiv.

«Det er blitt et av mine mål i livet å gjøre Gaia-kapitalismen til en ny måte å drive global næringsvirksomhet på» – Richard Branson

Eksempler på hvordan Virgin jobber med dette er at de har satt ressurser til å utvikle et nytt lavkarbon-drivstoff for flytrafikk, de støtter virksomheter som har metoder for å trekke karbon ut av Jordens atmosfære, de støtter grønne tiltak over hele verden, investerer i grønn teknologi m.m.

«Vi må alle gjøre vårt og arbeide hardt for å etterlate oss en bedre verden. Det er den viktigste enkeltstående lærdommen vi må ta til oss hvis vi – bokstavelig talt – skal redde verden» – Richard Branson

Se videoen hvor Richard Branson forteller om sitt engasjement:

Richard Branson snakker om å gjøre grønne investeringer til motiv for suksess. Bedrifter som klarer det, vil seire i framtida.

//Camilla

en kommentar

Kommentarer er stengt.